واحد جوشکاری

استفاده از روش های خودکار و نیمه خودکار جوشکاری مانند جوشکاری زیرپودری (SAW) و جوشکاری تحت حفاظت گاز (GMAW) در کارخانه NCG

انواع روش های جوشکاری

فرآیندهای جوشکاری در سه رده عمومی جوشکاری دستی، جوشکاری نیمه خودکار و جوشکاری خودکار قرار می گیرند

این روش نیاز به تجهیزات نسبتا ساده و ارزان دارد و از همین روی دارای کاربرد گسترده ای است. در این روش امکان جوش در حالت های مختلف وجود دارد و البته مهارت جوشکار و نحوه ی آموزش به جوشکار حائز اهمیت است. در هر صورت کیفیت جوش و سرعت عمل در این روش پایین است.

جوشکاری تحت حفاظت گاز فرآیندی است قوسی که در آن الکترود مصرفی که تحت پوشش گاز محافظ قرار دارد، بصورت خودکار تغذیه می گردد. از آنجا که خصوصیات الکترود قوس و سرعت رسوب بصورت خودکار تنظیم می شوند، تنها سرعت انتقال، هدایت و تنظیم مکان انبر مخصوص جوشکاری است که به صورت دستی و توسط جوشکار انجام میگیرد.

در این روش عیب سرباره جود ندارد و جوشکاری بصورت پیوسته است و در تمام و ضعیت های افقی و عمودی امکان پذیر است.

جوشکاری زیرپودری یک روش خودکار است. در این روش ماده حفاظت کننده جوش بصورت پودر روی درز ریخته می شود و به فاصله کمی پشت نازل پودر، قوس الکتریکی توسط الکترود لخت و در زیر این پدر برقرار می گردد. در حین جوشکاری، قوس زیرپودر برقرار شده و جرقه جوشکاری مشاهده نمی شود و نیازی به ماسک برای اپراتور نیست.

 در این روش جوشکاری پیوسته است و ظاهر جوش کیفیت بالایی دارد و دود جوشکاری نیز کم است.

پروسه جوشکاری

تجربه زلزله های متعدد نشان می دهد که عامل ریزش بسیاری از ساختمان ها و سازه های فلزی شکست در اتصالات جوشی و از محل جوش بوده است. به همین جهت یکی از حساس ترین واحدهای کارخانه های سازه های فلزی واحد جوشکاری می باشد. در کارخانه سازه های فلزی NCG کوشش شده تا با تجهیز این واحد به ماشین آلات روز دنیا، بهره گیری از روش های خودکار، نیمه خودکار و جوشکاران مجرب و با صلاحیت در روش های دستی و همچنین آزمایش ها و کنترل های گوناگون بر روی جوش که در بخش واحد کنترل کیفیت توضیح داده شده، استانداردها و دستورالعمل های روز دنیا مانند AWS،PQR و آیین نامه و دستورالعمل های ملی با دقت تمام رعایت شود.

در کارخانه سازه های فلزی NCG جوشکاری تیرورق ها و ستون های BOX و H با بکارگیری روش جوشکاری زیرپودری (SAW) و تحت حفاظت گاز (GMAW) و بوسیله دستگاه جوش زیرپودری دروازه ای و دستگاه جوش CO2 انجام می شود. برای اجرای ورق های پیوستگی در مقاطع باکس از روش های مختلفی مانند ایجاد شکاف در ضلع چهارم ستون، استفاده از ورق پیوستگی مثلثی، استفاده از درپوش و … بهره گرفته می شود که هرکدام دارای نقص ها و ضعف هایی هستند. در کارخانه سازه های فلزی NCG برای اجرای این ورق به شکلی که کارایی سازه ای خود را حفظ کند و نقصی در کارکرد ستون بوجود نیاورد، از دستگاه الکترو اسلگ یا بعد چهارم استفاده می شود.